Zwaarste marathon van Nederland 2015 en een leven redden part 2

Door Deurges op donderdag 8 oktober 2015 13:00 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 2.274

Deel 2 van het verhaal is er! (deel 1 : http://nooblifting.tweakb...n-een-leven-redden-part-1 )

http://static.tweakers.net/ext/f/TiYvSAyrsKiEtodLzHaZtEAd/medium.jpg

Het was dus zover.. De dag van de Marathon.. Om heel eerlijk te zijn, hebben wij niet getraind voor deze marathon en zijn we eigenlijk gewoon begonnen omdat we wisten dat het wel te doen was.

Ik had namelijk op mijn verjaardag, 21 augustus, deze zelfde trappen al 10x gelopen zonder training. ECHTER, deze week slecht geslapen, iets te veel aan mijn hoofd dus niet volledig klaar. Ook mentaal wist ik dat het zwaarder zou worden. Ik had er geen zin in.. Ik sport al jaren en ik weet van mezelf ondertussen wel, welke dagen ik goed presteer en welke dagen niet.

Dit was echt zo'n k*t dag. Echter, ik was niet alleen. We waren met z'n 4-en. 2 dames, 2 heren:
  • Esther
  • Rachelle
  • Roy
  • Moi
Esther is de dame van het vorige deel. Ondanks een zware schouder blessure, stond ze er, helemaal ingetapet en rdy to go.
Rachelle is ook 1 van de trouwe dames in mijn team, die elke week aanwezig is en met alles gewoon mee doet. Geweldig om te zien hoe ze er toch steeds bij is ondanks haar drukke baan.
Roy onze tattoo bikkel. Onverwoestbaar. Komt samen zijn vrouw (en soms ook hun dochter) elke week een rondje mee rennen.

De marathon werd neergezet als de ZWAARSTE MARATHON VAN NEDERLAND! En terecht. Ik sta er 3x per week met mijn bootcamp en ik zie genoeg nieuwe mensen zich helemaal kapot lopen op de trappen.


************************************************************************************************

De onderdelen (kopie van de site):


CROSSXVEST
Alle afstanden kunnen ook met een gewichtsvest gelopen worden. Deelnemers met hun eigen vest dienen dit mee te nemen. Het gewicht bedraagt minimaal 4 kilo en maximaal 10 kilo per vest. Er zijn in beperkte mate vesten beschikbaar. Max 25 stuks.

LAST MAN STANDING
De ultieme uitdaging voor de ultralopers onder ons. De atleten starten om 10 uur en lopen door tot 19.00 uur Dit is voor iedereen de cut off time Diegene die zich hiervoor inschrijven worden pas vanaf een Marathonafstand opgenomen in de ranking. Eerder stoppen of opgeven gelden als een DNF, Did Not Finish.

MARATHON
Aanloopstuk van 195 meter en daarna 40 ronden van 1050 meter. 40 beklimmingen, 20.320 treden en 3.200 hoogtemeters

HALVE MARATHON
Aanloopstuk van 97,5 meter met daarna 20 ronden van 1050 Meter 20 beklimmingen, 10.160 treden en 1.600 hoogtemeters

10 KM
10 beklimmingen, 580 treden, 800 hoogtemeters en een lengte van 10.500 meter

5 KM
5 beklimmingen, 580 treden, 800 hoogtemeters en een lengte van 5.250 meter

************************************************************************************************

Zoals je kunt zien, was er voor iedereen wel iets. Ik ging ons 's morgens inschrijven voor de 10km. Waarom de 10? Omdat we dus NIET echt voorbereid waren en wij het voornamelijk deden om ons zelf iets te bewijzen en het is gewoon FUN om te doen :o

Bij de inschrijving, kwam ik al gelijk een Last Man Standing deelnemer tegen. Ik ben zijn naam vergeten, maar we kwamen aan de praat en hij deed ongeveer 2 marathons per maand lopen en had zoiets van: "ach, we zien het wel". Hij had dan wellicht nog nooit de trappen gelopen, maar hij had zijn ervaring met marathons en was er ook helemaal klaar voor. Hij moest om 10:00 beginnen.

Onze groep begon pas om 13:00. Ik zag hem al rond rennen en mijn eerste vraag was: "En? Hoe gaat die? Valt tegen of mee?" Zijn blik zei genoeg hahaha "valt niet perse tegen, maar een stuk zwaarder dan ik dacht' was de reactie. Love it!

Maar hij was niet de enige Last Man Standing. Zo was er ook Ferdinant. Een ex-militair, 117kg, die met een CrossXvest van 10kg mee liep. De week ervoor had hij nog de 24-hour mudmaster gedaan. Wtf? Serieus? Ik weeg zelf 105kg met 1.91m dus ik kon me goed voorstellen hoe zwaar hij het had.

Nogmaals. Last Man Standing is van 10:00 tot 19:00 zoveel mogelijk rondjes lopen. 9 uur lang. Uiteindelijk heeft de winnaar 58! rondes gelopen. 58!
Ik heb er die dag uiteindelijk 12 gelopen en ik had al last van hahaha. 58 stuks.. 9 uur lang.. Niet normaal..


Nu had ik al veel respect voor die mannen die de Last Man Standing deden, maar er was echter nog een groep die mee deed en dat was de #NoLimitsNL groep. Een groep met mannen en vrouwen met een fysieke handicap. Ik zag oa een jonge knul, op 1 been en 2 krukken, de trappen omhoog gaan en een man in een rolstoel middels een anders pad, zichzelf de berg omhoog duwen. Dan sta je toch even stil bij het feit dat je 2 gezonde benen hebt en je een stuk eenvoudiger die trappen om hoog kunt lopen.

http://www.1limburg.nl/bi...andraaf?context=section-2
Facebook page: https://www.facebook.com/...srevalidatiefonds?fref=ts


Er waren in totaal meer dan 200 deelnemers en, zoals uit je bovenstaande al kunt opmaken, was het deelnemers veld heel divers. Jong en oud deed mee en ieder op zijn/haar eigen manier. Zelfs een kerstman was aanwezig!

Onze eerste ronde was een ramp! Dacht ik.. Achteraf was die nog niet zo slecht. Naarmate dat de marathon vorderde, werden de spieren was losser, we kregen meer zin er in, werden toch wel wakker maar dan opeens komen toch de eerste krampen in de spieren. We liepen dus 10 rondjes. De trappen ansich zijn niet het probleem, het pad dat we naar beneden moesten lopen, was het ergste. De klappen op de knie waren gewoon killing. Mijn conditie is niet de beste. Mijn kracht zit letterlijk in de krachtsport. Dus mentaal moest ik hier gewoon mee door gaan. Ik kon niet stoppen, ik wilde ook niet stoppen en mocht ook niet stoppen. Mijn teamleden waren in een betere conditie dan hun trainer (ik). Dan doe ik toch iets goed tijdens mijn trainingen. Wellicht moet ik zelf dan wel meer mee doen :Y) We hebben uiteindelijk 3 uur gelopen over die 10km. Het laatste sprintje was de moeite waard! Onderstaande is een link naar korte impressie.

http://www.magisto.com/album/video/eXp5BUdCE15_J3wGDmEwCXl7

Zeker geen wereld tijd die 3 uur, maar we hebben ook pauzes gehouden en genoten van de wedstrijd. De enige vijand die we hadden, waren we zelf. Als beloning een medaille! Whoop! 2de van dit jaar! De ander is voor Vi Active/Fitness Champion van Nederland.

http://static.tweakers.net/ext/f/XPNit28Jk4iQBoWTRiIOcCUt/medium.jpg

Omdat wij toch redelijk op tijd klaar waren met lopen (17:00 richting thuis), besloot ik om de finale om 19:00 te gaan bekijken en te zien, wie er nu echt LAST MAN STANDING zou worden. Ik realiseerde me echter ook, dat ik na die slooptocht van 10km, NOG EENS naar boven moest lopen, omdat de start/finish bovenop de berg was 8)7
Er liep een oudere man (65 jaar) die ik al eerder had gezien en dus ook mee deed met de last man standing. Wat een tempo had die man er op zich. Ik kreeg hem met moeite bijgehouden! Dus ff doorbikkelen en naar boven toe. Geweldige prestatie van die man. Dus ik kom boven aan, en wie staat daar, ROY! Mijn medeloper. "Wat doe jij nog hier?" vraag ik hem? "Och, ik ben nog even een paar keer meegelopen met Ferdinant"

Roy heeft dus in totaal 19x de trappen gelopen dus bijna een halve Marathon! Ik kwam niet meer bij. Heerlijk om te zien. Volgend jaar gaan we daarom ook kijken of we die halve marathon gaan doen..

Zo'n marathon is niet niks. Ik zie steeds meer mensen actief bezig zijn in hun leven en sportieve cq actieve doelen stellen. Waarom zou je dit doen? Omdat het kan! Je ontmoet de meeste inspirerende mensen, je pusht jezelf tot nieuwe hoogtes, je verlegt je eigen grenzen. Je vormt je eigen leven zoals jij dat wilt. Laat niemand je vertellen dat iets niet mogelijk is. Laat niemand zijn/haar eigen beperkingen op jou reflecteren. Als jij vind dat iets kan, doe het dan ook. Make it possible!

Thanks for reading and c u next time!

Tim

Zwaarste marathon van Nederland 2015 en een leven redden part 1

Door Deurges op maandag 5 oktober 2015 13:00 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 2.957

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik een blog schreef over sporten en voeding etc en om eerlijk te zijn, was het gewoon te veel werk en zat ik in die "wtf zal ik eens gaan doen" fase. Maar door 2 berichten van mede-tweakers, kreeg ik toch weer de kriebels om te gaan schrijven.

Ik ga niet de complete 2 jaar met jullie delen, maar ik zal wel even de basics coveren. :+


03-10-2015: De dag van de zwaarste Marathon van Nederland. (http://trappenmarathon.nl) http://static.tweakers.net/ext/f/TiYvSAyrsKiEtodLzHaZtEAd/medium.jpg
Nu denk je: Tim, was jij niet bezig met Powerliften en krachtsport etc?

Correct! Om een duidelijk beeld te geven waarom ik die heb gedaan, maken we even 2 sprongetjes terug naar Maart 2014 en November 2014 en vertel ik over een hele speciale dame die ik heb mogen begeleiden.

Deel 1 gaat voornamelijk over het achtergrond verhaal, waarom ik de Marathon ben ik gaan doen en wie er nog meer heeft mee gedaan.
Deel 2 zal over de marathon zelf gaan.

Let's begin!
Maart 2014, een hele rare maand. Ik werkte al ruim 7 jaar voor hetzelfde bedrijf en op een gegeven moment komen de eerste signalen dat het slecht gaat met het bedrijf en ineens is het dan zo ver. Het bedrijf is failliet.
Van 2 miljoen omzet per dag, naar 2 sollicitaties per dag. Aangezien ik een eigen huis heb, lekker single ben, (dus voor mijn eigen onkosten moet opdraaien) had ik een tijdje er voor, een woonlasten verzekering afgesloten om er iig voor te zorgen, dat ik mijn hypotheek kon betalen. (Scheelde €350 per maand tov €35 per maand verzekering dus dat geld had ik snel terug verdient, aanrader voor eigen huis bezitters)

Wat heeft dit nu met die marathon te maken? Heel veel! Want na een projectje van 3 maanden, zat ik helaas nog altijd thuis en ik wilde toch iets gaan doen waar ik mijn energie in kwijt kon en mijn passie volgen.

Aangezien ik veel op de sportschool was vanwege de verplichte vrije tijd en ik sowieso mensen aan het helpen was hun doelen te bereiken, kwam een vriendin van mij met een bedrijf aanzetten dat zich bezig hield om mensen te laten afvallen en fit te krijgen en dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. En dan was het ook. In November 2015 ben ik begonnen te werken als independent promotor voor een Direct selling company. Voordat we daar over een dicussie starten, don't.
I love it. Mocht je daar vragen over hebben, graag een PM.

Still with me? Ok, nu komt de Marathon in beeld, en gelijk ook het verhaal hoe ik een leven hebben mogen redden en ik hier ontzettend dankbaar voor ben. (blijf raar om zelf te vertellen, maar wellicht redt het 1 ander persoon)

Het bedrijf waar ik voor werk, Visalus, wilde op 3 januari een wereld record vestigen met de grootste simultane workout wereldwijd. Dat is ook gelukt met 15.000 mensen in 11 landen.
Onze groep had gekozen om een workout te doen bij/op de Wilheminaberg in Landgraaf. (naast Pinkpop terrein) https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilhelminaberg

Nadat wij deze record poging hadden gedaan, zijn wij met een aantal ander promotors elke week de trappen gaan lopen. Let op, dit zijn niet een paar treden, 508 stuks in totaal. Dus een flinke workout ansich. Het ging steeds beter en ik kreeg ondertussen ook wat klanten die samen wilden gaan sporten en zo ben ik begonnen met mijn eigen bootcamp groep; Steps to Greatness.

Ik was een paar weken bezig met de groep, toen ik bij een collega was en Esther tegen kwam. Esther zat in een hele moeilijke periode. Stel je voor, je hebt kinderen en je eigen dochter zegt tegen je: Ik wil je nooit meer zien. ;( Dat komt hard binnen. Daarnaast heb je de afgelopen jaren je hele leven aangepast en veranderd om je partner maar happy houden en die zegt dan: het afgelopen half jaar was nep, ik voel niks meer en ik ga bij je weg. Dat terwijl ze zouden gaan samenwonen. Haar hele wereld stortte in; ze was flink bijgekomen, Esther had geen energie meer, zag het niet meer zitten en stond zelf op het punt om voor de trein te springen.

Toen kwam ze bij een vriend van haar thuis en hoorde wat hij aan het doen was en zodoende kwam ze bij mijn collage terecht waar ik op dat moment dus ook toevallig iets eerder kwam dan afgesproken. Toeval? Don't think so. (let wel, ik wist van dit verhaal nog niks. Dit heeft ze me pas 5 mnd later durven te vertellen)
Esther ging mee doen met mijn groep en kwam elke week terug, elke week, weer of geen weer, elke week. Esther begon te veranderen. Haar haren weer in haar eigen model, kilo's vlogen er vanaf, ze voelde zich super, kreeg energie door de rest van de groep en ze bleef maar door gaan.
Nu, 22kg lichter, is Esther een nieuw persoon. Een hele andere mindset en een super dame om bij het team te hebben. Ze heeft zelfs als een keer mijn les overgenomen.

Wat heb jij er dan zelf aan als Tweaker? Waarom zou jou dit ook maar überhaupt iets interesseren?
Stel je voor, je staat op een punt in je leven, waarbij je het niet meer ziet zitten, stel je voor, je denkt dat jou issues die je hebt, geen uitzicht meer hebben, stel je voor, je wilt er mee stoppen. Zoek dan hulp. Blijf kijken en zoeken naar mensen om je heen. Life starts at the end of your comfort zone. Blijf niet hangen in negatieve gedachtes, zoek lotgenoten, zoek mensen die juist niks er mee te maken hebben en maak gebruik van hun positieve energie! En het hoeft niet zo dramatisch te zijn dat je je eigen leven wilt nemen, maar te veel mensen doen niet wat ze graag willen en weten helemaal niet waar hun eigen krachten liggen. Ben je echt oprecht happy?
Toen ik alles aan het uitzoeken was over het bedrijf en allemaal positieve en negatieve zaken tegen kwam, wist ik nog helemaal niet, dat 1 actie van mij, het leven van iemand zou gaan redden. Haar berichten van de afgelopen paar weken, zijn voor mij al voldoende om te weten dat ik tzt de juiste keuze heb gemaakt.
Wellicht had iemand anders ook een impact kunnen hebben, maar voor haar ben ik dat en daar ben ik heel dankbaar voor en ik er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk.

http://static.tweakers.net/ext/f/1VDfjTJEzgggaAuknUh5AGic/medium.jpg


ZO! Hele lap tekst doorgelezen? Komende week meer over de marathon en de hele dag en mijn beleving en de mensen die ik heb mogen leren kennen.

Experiencing mistakes

Door Deurges op dinsdag 14 mei 2013 12:30 - Reacties (11)
Categorie: -, Views: 3.384

“Experience is simply the name we give our mistakes”
Oscar Wilde

Bovenstaande quote vat deze post in 1 zin samen. Fouten maken we allemaal. Juist door die fouten leren we - als het goed is - hoe het wel moet.
Bij fitness/bodybuilding/powerlifting (en ook bij een hoop andere sporten) zie je echter dat veel mensen vast blijven houden aan hun eigen ideeën en dus vaak fouten blijven maken.
Waarom?
Luiheid. Te lui om je te verdiepen in je sport waardoor gekozen wordt voor de makkelijkste manier.. The easy way out. Wordt het zwaar? Oh dan maken we het ons lichter. Dat is helaas menselijk.

Als je echter sterker, sneller, fitter of gespierder wilt worden, zal je moeten accepteren dat het zwaar gaat worden. Juist door die weerstand en steeds je grens op te zoeken, zal je lichaam zichzelf aanpassen om het de volgende keer weer makkelijker te maken. Zodra het lichter wordt, maken wij het weer zwaarder. En zo blijft het een spel tussen je lichaam en geest.

Deze twee zijn niet de beste vrienden. Je lichaam en je geest zijn water en vuur op het gebied van sport. Mentaal moet je namelijk ook groeien.

Stel je begint met gewichtheffen. Je weegt 70kg en je ziet iemand 100kg bankdrukken en je bent gelijk bang voor het gewicht. Je kunt 2 dingen doen:

1) Er naar toe werken en denken, “ja het zal zwaar worden, maar het gaat me lukken”
2) F*c kit! Bankhangen is ook een sport!

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR3rKGvTJnAEzWWe6PCb_xQhUidBcRyslvDwtYR71N1nkooMK8K


Kies je voor optie 1, dan zal je na een tijdje merken dat optie 2 nog steeds in je hoofd ronddwaalt. Zeker als de eerste keer 100kg niet lukt. Balen! Vorige week lukte wel 95kg? Naja, die 5kg komen nog wel. Maar je moet blijven doorgaan je lichaam te pushen, ook al is het niet de 1e keer gelukt.
Dan krijg je opeens een blessure. Damn! !&%@^&#@$ Wat nu? Optie 2! Ja die is prima! Uiteindelijk merk je dat je toch weer wilt gaan trainen want je hebt die 100kg nog niet geduwd! Je bent al 5 weken intensief bezig met bankhangen, maar ook daar breek je geen records meer mee. Je trekt je sportkleren weer aan en je gaat naar de sportschool.

Nu komt 1 van de grootste problemen: Waar begin ik nu weer mee? Welke gewicht? Welke oefeningen? Als je in die 5 weken niks veranderd hebt aan je voeding dan ben je tussen de 10-15% aan kracht kwijt. Ben je ook teruggevallen naar fastfood e.d. dan drop je al snel 20-25%. Dat wil niet zeggen dat je gelijk weer op je max moet trainen. Dat is namelijk iets wat tussen je oren zit. Je lichaam KAN niet gelijk weer maximaal ingezet worden. Je hoofd is het daar niet mee eens, en juist je hoofd moet je duidelijk maken dat je anders WEER een blessure oploopt en je steeds verder zakt.
Omdat ik niet 1 algemene oplossing heb voor alle blessures, raad ik je daarom ook ten strengste aan naar een specialist te gaan.

Je hebt dus 5 weken niet kunnen trainen en je zal merken dat je weer een beetje gevoel voor de oefening moet krijgen. Dit heb je binnen 2-3 trainingen weer terug. Begin rustig. Je voelt je wellicht wat gejaagd maar ook dat is normaal. Niet naar luisteren. Blijf gefocust. Je wilt niet weer een blessure oplopen! Had ik al gezegd rustig aan? Ja? Ok. Rustig aan dus!

Je moet leren luisteren naar je lichaam en niet naar dat stemmetje in je hoofd dat gelijk weer wilt knallen. Niet doen! Zoals ik al zei rustig aan doen.

Vooral beginners onderschatten overtraining. Ze horen dat topsporters 6x per week trainen DUS gaan ze ook 6x per week biceps en borst trainen en 1 liter Redbull nodig hebben per training en verwachten dat ze binnen 1 maand uitzien als Arnold. Topsporters werken met top trainers, met top schema’s, met top artsen, met top voeding. Dit hebben de meeste van ons niet ter beschikking. Wij hebben eigenlijk alleen het internet.

Topsporters doen niks anders dan bezig zijn met hun sport en willen daar het beste in worden, het maakt ze niet uit hoe ze uitzien, resultaat telt. Hoe zwaar het ook is, wat ze er ook voor moeten doen, ze doen het.

Wij niet. Punt. Dikke punt. Hoe goed dat je ook bent, als je niet aan wedstrijden mee wilt doen, hoor je niet bij het elite clubje. Dan doe je niet aan top sport. En dat is niet erg.

Mentaal heb je echter wel de instelling nodig van een topsporter. Ja maar, ik zeg net dat we dat niet zijn. Klopt. Accepteren dat je niet een topsporter zult zijn, betekent niet dat je je best niet moet doen! En als je na een tijdje toch besluit top sporter te willen worden, dan ga je een stap verder en dan heb je mij niet meer nodig. Toegewijd aan een bepaalde tak van sport, ga je slimmer trainen.

Slim trainen betekent ook slim rusten. Spieren groeien/herstellen als ze daar de tijd voor krijgen. Tijdens je slaap maak je lichaam groeihormonen aan. En juist die hormonen zorgen voor groei (duhu) EN herstel van je spieren. Krijg je te weinig slaap, dan zullen de resultaten uitblijven.

http://www.prosportstickers.com/product_images/i/eat_sleep_lift__98739.jpg


Terug naar de titel van deze post. Als je in het begin met al je enthousiasme niet fatsoenlijk gecoacht wordt, is de kans groot dat je blessures oploopt. Je neemt niet genoeg rust, je wilt TE graag. Je krijgt een schema, maar je denkt: ik kan meer! Niet doen! Die schema’s zijn er niet voor niks. Naar mate dat je langer traint maak je steeds weer andere fouten en denk je achteraf: Had ik me maar aan dat schema gehouden.

Gebruik ervaring. Het maakt niet uit of het je eigen ervaring is of ervaring van iemand anders. Probeer niet het wiel opnieuw uit te vinden.

SHUT UP AND SQUAT!

Door Deurges op woensdag 8 mei 2013 13:12 - Reacties (52)
Categorie: -, Views: 8.387

Je denkt nu: squat? :? What the **** is een squat?

Nee geen Quad

http://www.brabantquads.nl/assets/images/tmp/quad-1.pngDit is een squat (by Schwarzenegger himself):

http://zigsports.files.wordpress.com/2013/01/arnold-squatting-2.jpg


Gaat deze blog dan alleen maar over squatten? Nein!
Gaat deze blog over Schwarzenegger? Nein!
Ben ik een Duitser? NEIN!

Middels deze blog wil ik mede Tweakers informeren over krachtsport, bodybuilding, fitness hypes, voeding, supplementen, en alles wat er mee te maken heeft (wellicht ook doping, maar hier heb ik geen ervaring mee).

De wereldbevolking wordt steeds luier en dikker en dat is niet goed. Programma's als Obese maken al een hoop los bij mensen, maar nog niet genoeg (vet).
Veel mensen onderschatten hoe slecht hun gezondheid is en wat voor rotzooi men zich dagelijks naar binnen gooit. Laat ik even voorop stellen dat ik (nog) geen sixpack heb en niet elke dag rijst met kip eet zoals vele al zullen denken bij het lezen van bovenstaande. Ik ben me echter wel bewust van eten en probeer ook om zo gezond mogelijk te leven. Dit blijkt in praktijk niet zo eenvoudig!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0_K7bq_0WGNyeckJ5xk3kzDJdbkdCRqCPU5sG2lQFGBzPkQQI


Wie ben ik?

Ik ben Tim en Ik train nu +/- 11 jaar. De eerste paar jaren ben ik getraind door mijn beste vriend. Hij was met zijn 1.68 niet de grootste en niet de breedste maar zeker wel 1 van de sterkste in de gym. Dankzij hem beheers ik bijna alle oefeningen en voer deze correct uit (correcte vorm zal 1 van eerste onderwerpen zijn die ik zal bespreken).

Sinds 2 jaar ben ik bezig met powerlifting. Door veel te lezen op forum's en te praten met "de grote jongens" is mijn voorliefde voor deze tak van sport alleen maar gegroeid.

Ik ben 1.91m en weeg +/- 105kg
Op dit moment zijn dit mijn 1RM's
Deze gewichten hebben ik in het afgelopen 1/2 jaar gedrukt of getild

Deadlift: 170kg
Squat: 130kg
Bankdrukken: 120kg


Bankdrukken, deadliften, weer 2 nieuwe namen? Geen zorgen! Er komen posts waarin ik deze oefeningen zal bespreken.

Naast powerlifting heb ik ook een periode MMA/Jeet Kune Do gedaan. Ik zal hier weinig aandacht aan besteden in mijn blog. Heb je hier toch vragen over, stel mij deze dan via DM.


Wil je afvallen? Sterker worden? Meer weten over voeding? Blijf dan mijn blog lezen. Ik wil diverse vooroordelen onder handen nemen dus als jullie brandende vragen hebben, let me know!


Tim