Zwaarste marathon van Nederland 2015 en een leven redden part 1

Door Deurges op maandag 5 oktober 2015 13:00 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 2.902

Het is alweer 2 jaar geleden dat ik een blog schreef over sporten en voeding etc en om eerlijk te zijn, was het gewoon te veel werk en zat ik in die "wtf zal ik eens gaan doen" fase. Maar door 2 berichten van mede-tweakers, kreeg ik toch weer de kriebels om te gaan schrijven.

Ik ga niet de complete 2 jaar met jullie delen, maar ik zal wel even de basics coveren. :+


03-10-2015: De dag van de zwaarste Marathon van Nederland. (http://trappenmarathon.nl) http://static.tweakers.net/ext/f/TiYvSAyrsKiEtodLzHaZtEAd/medium.jpg
Nu denk je: Tim, was jij niet bezig met Powerliften en krachtsport etc?

Correct! Om een duidelijk beeld te geven waarom ik die heb gedaan, maken we even 2 sprongetjes terug naar Maart 2014 en November 2014 en vertel ik over een hele speciale dame die ik heb mogen begeleiden.

Deel 1 gaat voornamelijk over het achtergrond verhaal, waarom ik de Marathon ben ik gaan doen en wie er nog meer heeft mee gedaan.
Deel 2 zal over de marathon zelf gaan.

Let's begin!
Maart 2014, een hele rare maand. Ik werkte al ruim 7 jaar voor hetzelfde bedrijf en op een gegeven moment komen de eerste signalen dat het slecht gaat met het bedrijf en ineens is het dan zo ver. Het bedrijf is failliet.
Van 2 miljoen omzet per dag, naar 2 sollicitaties per dag. Aangezien ik een eigen huis heb, lekker single ben, (dus voor mijn eigen onkosten moet opdraaien) had ik een tijdje er voor, een woonlasten verzekering afgesloten om er iig voor te zorgen, dat ik mijn hypotheek kon betalen. (Scheelde §350 per maand tov §35 per maand verzekering dus dat geld had ik snel terug verdient, aanrader voor eigen huis bezitters)

Wat heeft dit nu met die marathon te maken? Heel veel! Want na een projectje van 3 maanden, zat ik helaas nog altijd thuis en ik wilde toch iets gaan doen waar ik mijn energie in kwijt kon en mijn passie volgen.

Aangezien ik veel op de sportschool was vanwege de verplichte vrije tijd en ik sowieso mensen aan het helpen was hun doelen te bereiken, kwam een vriendin van mij met een bedrijf aanzetten dat zich bezig hield om mensen te laten afvallen en fit te krijgen en dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. En dan was het ook. In November 2015 ben ik begonnen te werken als independent promotor voor een Direct selling company. Voordat we daar over een dicussie starten, don't.
I love it. Mocht je daar vragen over hebben, graag een PM.

Still with me? Ok, nu komt de Marathon in beeld, en gelijk ook het verhaal hoe ik een leven hebben mogen redden en ik hier ontzettend dankbaar voor ben. (blijf raar om zelf te vertellen, maar wellicht redt het 1 ander persoon)

Het bedrijf waar ik voor werk, Visalus, wilde op 3 januari een wereld record vestigen met de grootste simultane workout wereldwijd. Dat is ook gelukt met 15.000 mensen in 11 landen.
Onze groep had gekozen om een workout te doen bij/op de Wilheminaberg in Landgraaf. (naast Pinkpop terrein) https://nl.wikipedia.org/wiki/Wilhelminaberg

Nadat wij deze record poging hadden gedaan, zijn wij met een aantal ander promotors elke week de trappen gaan lopen. Let op, dit zijn niet een paar treden, 508 stuks in totaal. Dus een flinke workout ansich. Het ging steeds beter en ik kreeg ondertussen ook wat klanten die samen wilden gaan sporten en zo ben ik begonnen met mijn eigen bootcamp groep; Steps to Greatness.

Ik was een paar weken bezig met de groep, toen ik bij een collega was en Esther tegen kwam. Esther zat in een hele moeilijke periode. Stel je voor, je hebt kinderen en je eigen dochter zegt tegen je: Ik wil je nooit meer zien. ;( Dat komt hard binnen. Daarnaast heb je de afgelopen jaren je hele leven aangepast en veranderd om je partner maar happy houden en die zegt dan: het afgelopen half jaar was nep, ik voel niks meer en ik ga bij je weg. Dat terwijl ze zouden gaan samenwonen. Haar hele wereld stortte in; ze was flink bijgekomen, Esther had geen energie meer, zag het niet meer zitten en stond zelf op het punt om voor de trein te springen.

Toen kwam ze bij een vriend van haar thuis en hoorde wat hij aan het doen was en zodoende kwam ze bij mijn collage terecht waar ik op dat moment dus ook toevallig iets eerder kwam dan afgesproken. Toeval? Don't think so. (let wel, ik wist van dit verhaal nog niks. Dit heeft ze me pas 5 mnd later durven te vertellen)
Esther ging mee doen met mijn groep en kwam elke week terug, elke week, weer of geen weer, elke week. Esther begon te veranderen. Haar haren weer in haar eigen model, kilo's vlogen er vanaf, ze voelde zich super, kreeg energie door de rest van de groep en ze bleef maar door gaan.
Nu, 22kg lichter, is Esther een nieuw persoon. Een hele andere mindset en een super dame om bij het team te hebben. Ze heeft zelfs als een keer mijn les overgenomen.

Wat heb jij er dan zelf aan als Tweaker? Waarom zou jou dit ook maar Łberhaupt iets interesseren?
Stel je voor, je staat op een punt in je leven, waarbij je het niet meer ziet zitten, stel je voor, je denkt dat jou issues die je hebt, geen uitzicht meer hebben, stel je voor, je wilt er mee stoppen. Zoek dan hulp. Blijf kijken en zoeken naar mensen om je heen. Life starts at the end of your comfort zone. Blijf niet hangen in negatieve gedachtes, zoek lotgenoten, zoek mensen die juist niks er mee te maken hebben en maak gebruik van hun positieve energie! En het hoeft niet zo dramatisch te zijn dat je je eigen leven wilt nemen, maar te veel mensen doen niet wat ze graag willen en weten helemaal niet waar hun eigen krachten liggen. Ben je echt oprecht happy?
Toen ik alles aan het uitzoeken was over het bedrijf en allemaal positieve en negatieve zaken tegen kwam, wist ik nog helemaal niet, dat 1 actie van mij, het leven van iemand zou gaan redden. Haar berichten van de afgelopen paar weken, zijn voor mij al voldoende om te weten dat ik tzt de juiste keuze heb gemaakt.
Wellicht had iemand anders ook een impact kunnen hebben, maar voor haar ben ik dat en daar ben ik heel dankbaar voor en ik er gaat geen dag voorbij dat ik er niet aan denk.

http://static.tweakers.net/ext/f/1VDfjTJEzgggaAuknUh5AGic/medium.jpg


ZO! Hele lap tekst doorgelezen? Komende week meer over de marathon en de hele dag en mijn beleving en de mensen die ik heb mogen leren kennen.

Volgende: Zwaarste marathon van Nederland 2015 en een leven redden part 2 10-'15 Zwaarste marathon van Nederland 2015 en een leven redden part 2
Volgende: Experiencing mistakes 05-'13 Experiencing mistakes

Reacties


Door Tweakers user mimang, maandag 5 oktober 2015 13:12

Mooie blog! Interessant verhaal en je mag zeker trots zijn op jezelf :)

Door Tweakers user Deurges, maandag 5 oktober 2015 13:20

mimang schreef op maandag 05 oktober 2015 @ 13:12:
Mooie blog! Interessant verhaal en je mag zeker trots zijn op jezelf :)
Thanks! Spierpijn zegt wat anders haha

Door Tweakers user Qwerty-273, maandag 5 oktober 2015 13:50

Mwa ik zie het nog niet direct als een leven redden (/me azijnpisser).
Je hebt wel een leven totaal omgegooid, maar tussen depresief voelen en daadwerkelijk stappen zetten om je leven te beeindigen zit heel veel ruimte. Dat is alleen iets wat Esther kan zeggen, zou ze als ze bij de rails zou gaan staan, toch echt voor een trein springen? Of zou op dat moment toch haar verstand een stap in een andere richting zetten. Als ze al uberhaupt bij de rails aankomt......

Verder is het wel een hele positieve omgooi :) en dat mag zeker aangemoedigd worden!

Door Tweakers user akakiwi, maandag 5 oktober 2015 14:00

Dit was dus afgelopen zaterdag!?!
Jammer dat ik er niet van wist, had graag meegedaan.
Ik vind het knap dat je de switch hebt gemaakt van IT-er naar sport. Het lijkt me een moeilijke.
Zelf geef ik in de avonduren groepslessen (o.a. Bootcamp en Club Power) en ik moet zeggen dat dat een heerlijke aanvulling is op mijn werk als IT-er.

Maar, redden wij als sport instructeurs levens? Ik denk dat mensen zichzelf redden en dat wij daar het hulpmiddel bij zijn. :)

Door Tweakers user Deurges, maandag 5 oktober 2015 15:03

Qwerty-273 schreef op maandag 05 oktober 2015 @ 13:50:
Mwa ik zie het nog niet direct als een leven redden (/me azijnpisser).
Je hebt wel een leven totaal omgegooid, maar tussen depresief voelen en daadwerkelijk stappen zetten om je leven te beeindigen zit heel veel ruimte. Dat is alleen iets wat Esther kan zeggen, zou ze als ze bij de rails zou gaan staan, toch echt voor een trein springen? Of zou op dat moment toch haar verstand een stap in een andere richting zetten. Als ze al uberhaupt bij de rails aankomt......

Verder is het wel een hele positieve omgooi :) en dat mag zeker aangemoedigd worden!
Ik wil er verder niet te persoonlijk om in gaan, maar het was wel zover bijna. En ik ben het met je eens, als iemand dat wilt doen, dan doen ze dat en zeggen het niet. Dat heb ik zelf ook van kort bij moeten mee maken helaas. Het is wel zo dat je soms net er voor de juiste persoon kunt tegenkomen om het roer om te gooien. Blijft achteraf altijd lastig.

Door Tweakers user Deurges, maandag 5 oktober 2015 15:19

akakiwi schreef op maandag 05 oktober 2015 @ 14:00:
Dit was dus afgelopen zaterdag!?!
Jammer dat ik er niet van wist, had graag meegedaan.
Ik vind het knap dat je de switch hebt gemaakt van IT-er naar sport. Het lijkt me een moeilijke.
Zelf geef ik in de avonduren groepslessen (o.a. Bootcamp en Club Power) en ik moet zeggen dat dat een heerlijke aanvulling is op mijn werk als IT-er.

Maar, redden wij als sport instructeurs levens? Ik denk dat mensen zichzelf redden en dat wij daar het hulpmiddel bij zijn. :)
Ja, ik was het ook bijna vergeten haha daar gaat deel 2 ook een stukje over hahaha
Ik ben nog steeds in de IT werkzaam hoor. Dus ik doe dit er bij :) wellicht dat ik daar een andere meer over ga schrijven :)

We kunnen zeker het leven van iemand redden. Als jij ziet dat iemand zich niet goed voelt en lekker in zijn/haar vel zit, en je KUNT er iets aan doen, dan moet je dat ook doen. In het ergste geval krijg je te horen: "Bemoei je er niet mee" maar als je het niet vraagt en achteraf moet zeggen, " had ik dat geweten " dan bedenk je je nog wel eens.

Door Tweakers user analog_, maandag 5 oktober 2015 20:11

Deurges schreef op maandag 05 oktober 2015 @ 15:19:
[...]


Ja, ik was het ook bijna vergeten haha daar gaat deel 2 ook een stukje over hahaha
Ik ben nog steeds in de IT werkzaam hoor. Dus ik doe dit er bij :) wellicht dat ik daar een andere meer over ga schrijven :)

We kunnen zeker het leven van iemand redden. Als jij ziet dat iemand zich niet goed voelt en lekker in zijn/haar vel zit, en je KUNT er iets aan doen, dan moet je dat ook doen. In het ergste geval krijg je te horen: "Bemoei je er niet mee" maar als je het niet vraagt en achteraf moet zeggen, " had ik dat geweten " dan bedenk je je nog wel eens.
Is dat dan niet verkapte zelfbescherming?

Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 6 oktober 2015 07:53

Goed verhaal man. Ben benieuwd naar het vervolg.

Door Tweakers user Deurges, dinsdag 6 oktober 2015 08:47

analog_ schreef op maandag 05 oktober 2015 @ 20:11:
[...]

Is dat dan niet verkapte zelfbescherming?
Ik heb me nog niet echt verdiept in de fasen van zelfmoord. Kan me voorstellen dat er bepaalde fasen zijn waar iemand doorheen gaat en bepaalde typen bestaan en die moet je leren herkennen. Wanneer maakt iemand definitief die keuze? No idea. Ik wil wel dat iedereen met een smile rond loopt en niet in een dip komt te zitten en er het beste van probeert te maken in ieder geval. ;)

Door Tweakers user Deurges, dinsdag 6 oktober 2015 08:47

-RetroX- schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 07:53:
Goed verhaal man. Ben benieuwd naar het vervolg.
Komt er aan! Txs :*)

Door Tweakers user JerX, dinsdag 6 oktober 2015 12:37

Is het niet zo dat je van trap lopen hersencellen killed? :P Succes in ieder geval.

Door Tweakers user Deurges, dinsdag 6 oktober 2015 12:49

JerX schreef op dinsdag 06 oktober 2015 @ 12:37:
Is het niet zo dat je van trap lopen hersencellen killed? :P Succes in ieder geval.
Hahaha any references?

Door Tweakers user akakiwi, donderdag 8 oktober 2015 15:09

Deurges schreef op maandag 05 oktober 2015 @ 15:19:
[...]

We kunnen zeker het leven van iemand redden. Als jij ziet dat iemand zich niet goed voelt en lekker in zijn/haar vel zit, en je KUNT er iets aan doen, dan moet je dat ook doen. In het ergste geval krijg je te horen: "Bemoei je er niet mee" maar als je het niet vraagt en achteraf moet zeggen, " had ik dat geweten " dan bedenk je je nog wel eens.
Om hier even op verder te gaan.
De zus van een goede vriendin was overleden op 31 jarige leeftijd aan kanker.
Zij zat er helemaal doorheen omdat haar zus overleden is. En terecht.
Ze begon weer dikker te worden, conditie achteruit, in de put.
Dus, wat heb ik gedaan?
2 keer per week privť les in de kleine zaal van de sportschool onder de noemer "Leren van de nieuwe les en ideeŽn delen".
Gisteren gaf ze aan dat ze hier echt super veel aan heeft gehad, maar dat ze er nog niet is. En, dat ze op dit moment steeds naar de lessen komt om mij daarin niet teleur te stellen.
Over een paar weken is ze vast weer up-and-running, dus dat is het me allemaal wel waard.

Verder ben ik zelf ook gewoon werkzaam in de IT. 40 uur per week als lead-dev. :)

Door Tweakers user Deurges, donderdag 8 oktober 2015 15:22

akakiwi schreef op donderdag 08 oktober 2015 @ 15:09:
[...]

Om hier even op verder te gaan.
De zus van een goede vriendin was overleden op 31 jarige leeftijd aan kanker.
Zij zat er helemaal doorheen omdat haar zus overleden is. En terecht.
Ze begon weer dikker te worden, conditie achteruit, in de put.
Dus, wat heb ik gedaan?
2 keer per week privť les in de kleine zaal van de sportschool onder de noemer "Leren van de nieuwe les en ideeŽn delen".
Gisteren gaf ze aan dat ze hier echt super veel aan heeft gehad, maar dat ze er nog niet is. En, dat ze op dit moment steeds naar de lessen komt om mij daarin niet teleur te stellen.
Over een paar weken is ze vast weer up-and-running, dus dat is het me allemaal wel waard.

Verder ben ik zelf ook gewoon werkzaam in de IT. 40 uur per week als lead-dev. :)
Dat bedoel ik dus :) het zijn kleine dingetjes die het doe. En dat ze jou als motivatie gebruikt en je niet wilt teleurstellen, maakt niks uit. Ze komt er wel! :)

Reageren is niet meer mogelijk