Zwaarste marathon van Nederland 2015 en een leven redden part 2

Door Deurges op donderdag 8 oktober 2015 13:00 - Reacties (4)
Categorie: -, Views: 2.205

Deel 2 van het verhaal is er! (deel 1 : http://nooblifting.tweakb...n-een-leven-redden-part-1 )

http://static.tweakers.net/ext/f/TiYvSAyrsKiEtodLzHaZtEAd/medium.jpg

Het was dus zover.. De dag van de Marathon.. Om heel eerlijk te zijn, hebben wij niet getraind voor deze marathon en zijn we eigenlijk gewoon begonnen omdat we wisten dat het wel te doen was.

Ik had namelijk op mijn verjaardag, 21 augustus, deze zelfde trappen al 10x gelopen zonder training. ECHTER, deze week slecht geslapen, iets te veel aan mijn hoofd dus niet volledig klaar. Ook mentaal wist ik dat het zwaarder zou worden. Ik had er geen zin in.. Ik sport al jaren en ik weet van mezelf ondertussen wel, welke dagen ik goed presteer en welke dagen niet.

Dit was echt zo'n k*t dag. Echter, ik was niet alleen. We waren met z'n 4-en. 2 dames, 2 heren:
  • Esther
  • Rachelle
  • Roy
  • Moi
Esther is de dame van het vorige deel. Ondanks een zware schouder blessure, stond ze er, helemaal ingetapet en rdy to go.
Rachelle is ook 1 van de trouwe dames in mijn team, die elke week aanwezig is en met alles gewoon mee doet. Geweldig om te zien hoe ze er toch steeds bij is ondanks haar drukke baan.
Roy onze tattoo bikkel. Onverwoestbaar. Komt samen zijn vrouw (en soms ook hun dochter) elke week een rondje mee rennen.

De marathon werd neergezet als de ZWAARSTE MARATHON VAN NEDERLAND! En terecht. Ik sta er 3x per week met mijn bootcamp en ik zie genoeg nieuwe mensen zich helemaal kapot lopen op de trappen.


************************************************************************************************

De onderdelen (kopie van de site):


CROSSXVEST
Alle afstanden kunnen ook met een gewichtsvest gelopen worden. Deelnemers met hun eigen vest dienen dit mee te nemen. Het gewicht bedraagt minimaal 4 kilo en maximaal 10 kilo per vest. Er zijn in beperkte mate vesten beschikbaar. Max 25 stuks.

LAST MAN STANDING
De ultieme uitdaging voor de ultralopers onder ons. De atleten starten om 10 uur en lopen door tot 19.00 uur Dit is voor iedereen de cut off time Diegene die zich hiervoor inschrijven worden pas vanaf een Marathonafstand opgenomen in de ranking. Eerder stoppen of opgeven gelden als een DNF, Did Not Finish.

MARATHON
Aanloopstuk van 195 meter en daarna 40 ronden van 1050 meter. 40 beklimmingen, 20.320 treden en 3.200 hoogtemeters

HALVE MARATHON
Aanloopstuk van 97,5 meter met daarna 20 ronden van 1050 Meter 20 beklimmingen, 10.160 treden en 1.600 hoogtemeters

10 KM
10 beklimmingen, 580 treden, 800 hoogtemeters en een lengte van 10.500 meter

5 KM
5 beklimmingen, 580 treden, 800 hoogtemeters en een lengte van 5.250 meter

************************************************************************************************

Zoals je kunt zien, was er voor iedereen wel iets. Ik ging ons 's morgens inschrijven voor de 10km. Waarom de 10? Omdat we dus NIET echt voorbereid waren en wij het voornamelijk deden om ons zelf iets te bewijzen en het is gewoon FUN om te doen :o

Bij de inschrijving, kwam ik al gelijk een Last Man Standing deelnemer tegen. Ik ben zijn naam vergeten, maar we kwamen aan de praat en hij deed ongeveer 2 marathons per maand lopen en had zoiets van: "ach, we zien het wel". Hij had dan wellicht nog nooit de trappen gelopen, maar hij had zijn ervaring met marathons en was er ook helemaal klaar voor. Hij moest om 10:00 beginnen.

Onze groep begon pas om 13:00. Ik zag hem al rond rennen en mijn eerste vraag was: "En? Hoe gaat die? Valt tegen of mee?" Zijn blik zei genoeg hahaha "valt niet perse tegen, maar een stuk zwaarder dan ik dacht' was de reactie. Love it!

Maar hij was niet de enige Last Man Standing. Zo was er ook Ferdinant. Een ex-militair, 117kg, die met een CrossXvest van 10kg mee liep. De week ervoor had hij nog de 24-hour mudmaster gedaan. Wtf? Serieus? Ik weeg zelf 105kg met 1.91m dus ik kon me goed voorstellen hoe zwaar hij het had.

Nogmaals. Last Man Standing is van 10:00 tot 19:00 zoveel mogelijk rondjes lopen. 9 uur lang. Uiteindelijk heeft de winnaar 58! rondes gelopen. 58!
Ik heb er die dag uiteindelijk 12 gelopen en ik had al last van hahaha. 58 stuks.. 9 uur lang.. Niet normaal..


Nu had ik al veel respect voor die mannen die de Last Man Standing deden, maar er was echter nog een groep die mee deed en dat was de #NoLimitsNL groep. Een groep met mannen en vrouwen met een fysieke handicap. Ik zag oa een jonge knul, op 1 been en 2 krukken, de trappen omhoog gaan en een man in een rolstoel middels een anders pad, zichzelf de berg omhoog duwen. Dan sta je toch even stil bij het feit dat je 2 gezonde benen hebt en je een stuk eenvoudiger die trappen om hoog kunt lopen.

http://www.1limburg.nl/bi...andraaf?context=section-2
Facebook page: https://www.facebook.com/...srevalidatiefonds?fref=ts


Er waren in totaal meer dan 200 deelnemers en, zoals uit je bovenstaande al kunt opmaken, was het deelnemers veld heel divers. Jong en oud deed mee en ieder op zijn/haar eigen manier. Zelfs een kerstman was aanwezig!

Onze eerste ronde was een ramp! Dacht ik.. Achteraf was die nog niet zo slecht. Naarmate dat de marathon vorderde, werden de spieren was losser, we kregen meer zin er in, werden toch wel wakker maar dan opeens komen toch de eerste krampen in de spieren. We liepen dus 10 rondjes. De trappen ansich zijn niet het probleem, het pad dat we naar beneden moesten lopen, was het ergste. De klappen op de knie waren gewoon killing. Mijn conditie is niet de beste. Mijn kracht zit letterlijk in de krachtsport. Dus mentaal moest ik hier gewoon mee door gaan. Ik kon niet stoppen, ik wilde ook niet stoppen en mocht ook niet stoppen. Mijn teamleden waren in een betere conditie dan hun trainer (ik). Dan doe ik toch iets goed tijdens mijn trainingen. Wellicht moet ik zelf dan wel meer mee doen :Y) We hebben uiteindelijk 3 uur gelopen over die 10km. Het laatste sprintje was de moeite waard! Onderstaande is een link naar korte impressie.

http://www.magisto.com/album/video/eXp5BUdCE15_J3wGDmEwCXl7

Zeker geen wereld tijd die 3 uur, maar we hebben ook pauzes gehouden en genoten van de wedstrijd. De enige vijand die we hadden, waren we zelf. Als beloning een medaille! Whoop! 2de van dit jaar! De ander is voor Vi Active/Fitness Champion van Nederland.

http://static.tweakers.net/ext/f/XPNit28Jk4iQBoWTRiIOcCUt/medium.jpg

Omdat wij toch redelijk op tijd klaar waren met lopen (17:00 richting thuis), besloot ik om de finale om 19:00 te gaan bekijken en te zien, wie er nu echt LAST MAN STANDING zou worden. Ik realiseerde me echter ook, dat ik na die slooptocht van 10km, NOG EENS naar boven moest lopen, omdat de start/finish bovenop de berg was 8)7
Er liep een oudere man (65 jaar) die ik al eerder had gezien en dus ook mee deed met de last man standing. Wat een tempo had die man er op zich. Ik kreeg hem met moeite bijgehouden! Dus ff doorbikkelen en naar boven toe. Geweldige prestatie van die man. Dus ik kom boven aan, en wie staat daar, ROY! Mijn medeloper. "Wat doe jij nog hier?" vraag ik hem? "Och, ik ben nog even een paar keer meegelopen met Ferdinant"

Roy heeft dus in totaal 19x de trappen gelopen dus bijna een halve Marathon! Ik kwam niet meer bij. Heerlijk om te zien. Volgend jaar gaan we daarom ook kijken of we die halve marathon gaan doen..

Zo'n marathon is niet niks. Ik zie steeds meer mensen actief bezig zijn in hun leven en sportieve cq actieve doelen stellen. Waarom zou je dit doen? Omdat het kan! Je ontmoet de meeste inspirerende mensen, je pusht jezelf tot nieuwe hoogtes, je verlegt je eigen grenzen. Je vormt je eigen leven zoals jij dat wilt. Laat niemand je vertellen dat iets niet mogelijk is. Laat niemand zijn/haar eigen beperkingen op jou reflecteren. Als jij vind dat iets kan, doe het dan ook. Make it possible!

Thanks for reading and c u next time!

Tim

Volgende: Zwaarste marathon van Nederland 2015 en een leven redden part 1 10-'15 Zwaarste marathon van Nederland 2015 en een leven redden part 1

Reacties
Door Tweakers user Deurges, vrijdag 9 oktober 2015 08:47

Thanks hahaha maar de echte bikkels zijn toch die van No Limits. Kende ze helemaal niet eens!

Door Tweakers user mimang, dinsdag 13 oktober 2015 15:23

Echte doorzetters!

Reageren is niet meer mogelijk