SHUT UP AND SQUAT!

Door Deurges op woensdag 8 mei 2013 13:12 - Reacties (52)
Categorie: -, Views: 8.206

Je denkt nu: squat? :? What the **** is een squat?

Nee geen Quad

http://www.brabantquads.nl/assets/images/tmp/quad-1.pngDit is een squat (by Schwarzenegger himself):

http://zigsports.files.wordpress.com/2013/01/arnold-squatting-2.jpg


Gaat deze blog dan alleen maar over squatten? Nein!
Gaat deze blog over Schwarzenegger? Nein!
Ben ik een Duitser? NEIN!

Middels deze blog wil ik mede Tweakers informeren over krachtsport, bodybuilding, fitness hypes, voeding, supplementen, en alles wat er mee te maken heeft (wellicht ook doping, maar hier heb ik geen ervaring mee).

De wereldbevolking wordt steeds luier en dikker en dat is niet goed. Programma's als Obese maken al een hoop los bij mensen, maar nog niet genoeg (vet).
Veel mensen onderschatten hoe slecht hun gezondheid is en wat voor rotzooi men zich dagelijks naar binnen gooit. Laat ik even voorop stellen dat ik (nog) geen sixpack heb en niet elke dag rijst met kip eet zoals vele al zullen denken bij het lezen van bovenstaande. Ik ben me echter wel bewust van eten en probeer ook om zo gezond mogelijk te leven. Dit blijkt in praktijk niet zo eenvoudig!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT0_K7bq_0WGNyeckJ5xk3kzDJdbkdCRqCPU5sG2lQFGBzPkQQI


Wie ben ik?

Ik ben Tim en Ik train nu +/- 11 jaar. De eerste paar jaren ben ik getraind door mijn beste vriend. Hij was met zijn 1.68 niet de grootste en niet de breedste maar zeker wel 1 van de sterkste in de gym. Dankzij hem beheers ik bijna alle oefeningen en voer deze correct uit (correcte vorm zal 1 van eerste onderwerpen zijn die ik zal bespreken).

Sinds 2 jaar ben ik bezig met powerlifting. Door veel te lezen op forum's en te praten met "de grote jongens" is mijn voorliefde voor deze tak van sport alleen maar gegroeid.

Ik ben 1.91m en weeg +/- 105kg
Op dit moment zijn dit mijn 1RM's
Deze gewichten hebben ik in het afgelopen 1/2 jaar gedrukt of getild

Deadlift: 170kg
Squat: 130kg
Bankdrukken: 120kg


Bankdrukken, deadliften, weer 2 nieuwe namen? Geen zorgen! Er komen posts waarin ik deze oefeningen zal bespreken.

Naast powerlifting heb ik ook een periode MMA/Jeet Kune Do gedaan. Ik zal hier weinig aandacht aan besteden in mijn blog. Heb je hier toch vragen over, stel mij deze dan via DM.


Wil je afvallen? Sterker worden? Meer weten over voeding? Blijf dan mijn blog lezen. Ik wil diverse vooroordelen onder handen nemen dus als jullie brandende vragen hebben, let me know!


Tim

Volgende: Experiencing mistakes 05-'13 Experiencing mistakes

Reacties


Door Tweakers user SirDarkAngel, woensdag 8 mei 2013 15:32

Als ik aan denk aan Tweakers dan denk ik aan nerds op een zolder kamer. Aan de éne kant dus helemaal geen publiek voor een blog als deze. Aan de andere kant zijn dit misschien juist de mensen om eens te beginnen met afvallen/sterker worden etc. ;)

Ik denk dat ik zelf toch maar op mijn zolderkamer blijf zitten ;-) Succes met het schrijven van je blog in ieder geval.

Door Tweakers user Erwin537, woensdag 8 mei 2013 15:33

Ik ga je blog volgen! Ben benieuwd of ik er wat aan ga hebben. Ben op het moment redelijk fanatiek aan het bankdrukken. Ik kan nu ongeveer 80kg (setje van 10). Ik wil ook een beetje op m'n voeding gaan letten, maar ik heb geen zin om een compleet dieet te volgen.

Ik ben ongeveer 1.85 lang, weeg +- 90kg. Ik wil dan ook nog wel van m'n buikje af, maar heb geen zin om mijzelf uit te hongeren.

Door Tweakers user 3DDude, woensdag 8 mei 2013 15:36

SirDarkAngel schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 15:32:
Als ik aan denk aan Tweakers dan denk ik aan nerds op een zolder kamer. Aan de éne kant dus helemaal geen publiek voor een blog als deze. Aan de andere kant zijn dit misschien juist de mensen om eens te beginnen met afvallen/sterker worden etc. ;)

Ik denk dat ik zelf toch maar op mijn zolderkamer blijf zitten ;-) Succes met het schrijven van je blog in ieder geval.
U bent niet bekend met de meerdere gezondheids topics:
Ik moet iets kwijt (afvallen)
Het bodybuilders topic
Het hardlopers topic
Het hoe eet ik gezond topic

Enz enz...

Allerlei sporten, adviezen, vragen over voeding komen aan bod hoor ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 mei 2013 15:37]


Door Tweakers user Deurges, woensdag 8 mei 2013 15:43

SirDarkAngel schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 15:32:
Als ik aan denk aan Tweakers dan denk ik aan nerds op een zolder kamer. Aan de éne kant dus helemaal geen publiek voor een blog als deze. Aan de andere kant zijn dit misschien juist de mensen om eens te beginnen met afvallen/sterker worden etc. ;)

Ik denk dat ik zelf toch maar op mijn zolderkamer blijf zitten ;-) Succes met het schrijven van je blog in ieder geval.
Dank voor je reactie! Het is juist mijn bedoeling om Tweakers in beweging te krijgen en de Tweakers die al in beweging zijn te helpen met problemen.
Erwin537 schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 15:33:
Ik ga je blog volgen! Ben benieuwd of ik er wat aan ga hebben. Ben op het moment redelijk fanatiek aan het bankdrukken. Ik kan nu ongeveer 80kg (setje van 10). Ik wil ook een beetje op m'n voeding gaan letten, maar ik heb geen zin om een compleet dieet te volgen.

Ik ben ongeveer 1.85 lang, weeg +- 90kg. Ik wil dan ook nog wel van m'n buikje af, maar heb geen zin om mijzelf uit te hongeren.
Met 90kg, 10x 80kg drukken is al pittig. Mijn volgende post zal gaan over de meeste gemaakte fouten tijden fitness (dus ook bankdrukken) wellicht heb je er wat aan om verder te komen.

Dieet is het foute woord. Elke dag chips en cola is ook een dieet. Wellicht niet een goed dieet maar het blijft een dieet. Je kunt daarentegen wel je voeding aanpassen en door kleine veranderingen in je denkwijze al veel bereiken. Hierover komt ook nog een hele post.

Door Tweakers user Deurges, woensdag 8 mei 2013 15:45

3DDude schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 15:36:
[...]


U bent niet bekend met de meerdere gezondheids topics:
Ik moet iets kwijt (afvallen)
Het bodybuilders topic
Het hardlopers topic
Het hoe eet ik gezond topic

Enz enz...

Allerlei sporten, adviezen, vragen over voeding komen aan bod hoor ;)
Precies. Hoewel ik hier nog niet actief op ben, zal ik er zeker rekening mee houden dat er tegengas gegeven zal worden door niet-sporters. Maar dat is niet mijn doel. Uiteindelijk is deze blog ook van buitenaf leesbaar en niet exclusief voor Tweakers.

Door Tweakers user DonJunior, woensdag 8 mei 2013 16:00

Wow shit.. Respect! 120kg op bankdrukken.. dat red ik nog even niet :D


Ik ben nu sinds een half jaar aan het fitnessen. Hieronder versta ik zowel sporten op de sportschool (o.a. bankdrukken maar ook losse gewichten e.d.) als ook hardlopen in de buitenlucht.
Dit omdat ik als nerds voor mijn gevoel te weinig beweging had.
In het begin wilde ik er niet aan beginnen, dat was niets voor mij dacht ik.. maar nu ik een paar maanden verder ben ga ik 3x per week naar de sportschool en als het even uitkomt tussendoor ook nog hardlopen. Heerlijk om lekker te bewegen..

Door Tweakers user Deurges, woensdag 8 mei 2013 16:08

DonJunior schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 16:00:
Wow shit.. Respect! 120kg op bankdrukken.. dat red ik nog even niet :D


Ik ben nu sinds een half jaar aan het fitnessen. Hieronder versta ik zowel sporten op de sportschool (o.a. bankdrukken maar ook losse gewichten e.d.) als ook hardlopen in de buitenlucht.
Dit omdat ik als nerds voor mijn gevoel te weinig beweging had.
In het begin wilde ik er niet aan beginnen, dat was niets voor mij dacht ik.. maar nu ik een paar maanden verder ben ga ik 3x per week naar de sportschool en als het even uitkomt tussendoor ook nog hardlopen. Heerlijk om lekker te bewegen..
Kijk! Dat bedoel ik! Het is ook leuk om te doen en je voelt je gelijk stukken beter! Hardlopen en spiermassa opbouwen is geen top combinatie. Het kan wel, maar het zal je uiteindelijk opbreken. Meer spiermassa kost nu eenmaal meer zuurstof en als je serieus krachttraining gaat doen, ben je blij met je rustdagen :)

Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 8 mei 2013 16:40

Jawohl! Dat is een mooi onderwerp voor een blog. Ik ga je volgen.

Is er nog een brandende vraag? Jawohl :+

Menig tweaker probeert een buikje te reduceren danwel gewicht te verliezen. Ik ben gelukkig/heb de pech tot een andere groep te behoren. Ik kom heel slecht aan. Ben 1.79 en (met normaal gezond eten) haal ik 63 tot 65kg. Als ik wat meer sport dan zak ik meteen onder de 60kg. Tips? (en fastfood en bier consumeer ik genoeg, die tip volg ik al jaren)

Door Tweakers user Deurges, woensdag 8 mei 2013 16:59

-RetroX- schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 16:40:
Jawohl! Dat is een mooi onderwerp voor een blog. Ik ga je volgen.

Is er nog een brandende vraag? Jawohl :+

Menig tweaker probeert een buikje te reduceren danwel gewicht te verliezen. Ik ben gelukkig/heb de pech tot een andere groep te behoren. Ik kom heel slecht aan. Ben 1.79 en (met normaal gezond eten) haal ik 63 tot 65kg. Als ik wat meer sport dan zak ik meteen onder de 60kg. Tips? (en fastfood en bier consumeer ik genoeg, die tip volg ik al jaren)
Txs! Spread the word!

Je bent een ectomorph! Klinkt eng, maar is het niet. Bijkomen kan lastig zijn dan afvallen. Je mag me best je voeding per DM sturen, dan kan ik je hierop enkele tips geven om bij te komen. Je zult iig veel (en gezond) moeten gaan eten en zwaar trainen. Het lukt vaak niet omdat men teveel traint en dus fout traint.

Door Tweakers user ItMeAedri, woensdag 8 mei 2013 17:40

Hee :D ik heb een korte tijd (6 weken) ook aan krachttraining gedaan, alleen door eigen motivatie en vrienden die niet op kwamen dagen ook weer heel snel mee opgehouden. Eigenlijk zou ik er wel weer mee moeten beginnen, dan kom ik eens af van mijn 60 kilo waar ik al ~5 jaar aan vast zit. (Ben 21 en ben 1,77~)

Door Tweakers user 3DDude, woensdag 8 mei 2013 18:48

Deurges schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 16:08:
[...]


Kijk! Dat bedoel ik! Het is ook leuk om te doen en je voelt je gelijk stukken beter! Hardlopen en spiermassa opbouwen is geen top combinatie. Het kan wel, maar het zal je uiteindelijk opbreken. Meer spiermassa kost nu eenmaal meer zuurstof en als je serieus krachttraining gaat doen, ben je blij met je rustdagen :)
*hey, doet ook hardlopen like 20KM in het weekend :P en 2 keer per week fitniss.
Vergeet de HIIT training niet :)
Wat wil je met al die spieren en slechte conditie dan :P

[Reactie gewijzigd op woensdag 8 mei 2013 18:49]


Door Tweakers user Gropah, woensdag 8 mei 2013 20:51

Beweging? Oooh je bedoelt die 2 jaarlijke LANparty. Ja dat is dit weekend weer :+

Door Tweakers user Caelorum, donderdag 9 mei 2013 00:13

Komt dit even goed uit.. In de afgelopen dagen kwam ik tot het inzicht dat mijn rug erg zwak moet zijn. Na zo'n 5 min zitten (momenteel 1 min) begin ik al last te krijgen van de spieren die langs de ruggengraat lopen. Conclusie: ik moet gaan planken en crunchen totdat ik er bij neer val.
Nu alleen nog de motivatie vinden om te beginnen en het vol te houden ^^ Al vermoed ik dat die binnenkort wel komt met een chronische rugpijn

Door Tweakers user Znorkus, donderdag 9 mei 2013 01:55

Gropah schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 20:51:
Beweging? Oooh je bedoelt die 2 jaarlijke LANparty. Ja dat is dit weekend weer :+
rofl

Door Tweakers user Patriot, donderdag 9 mei 2013 04:13

Caelorum schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 00:13:
Conclusie: ik moet gaan planken en crunchen totdat ik er bij neer val.
Goed plan, spieren die het toch al moeilijk hebben direct volledig overbelasten. Zo weet je zeker dat je na je eerste oefeningen niet meer omhoog komt :P

Door Tweakers user KirovAir, donderdag 9 mei 2013 07:38

Jeej! Een medelifter!
4 jaar aan fitness ervaring hier! 120 bench, 120 deadlift en 80 squat hier. :)
(Heb een knieblessure waardoor ik nier verder ga komen ook met m'n sqauts/dl's.)

Aan alle tweakers met over/ondergewicht: begin met trainen! Dit is echt de beste beslissing uitm'n leven geweest, zowel qua zelfvertrouwen-boost als nieuwe hobby waarbij je veel nieuwe mensen leert kennen.

Door Tweakers user wibra, donderdag 9 mei 2013 08:12

blijkbaar is er niet echt veel focus op squats, een beetje raar met zo'n blogtitel.

Ik ben een volledige ongetrainde persoon, 30 jaar nooit sport gedaan.
1.76m en 87 kilo.
Ik ben eind vorig jaar op 3 maand tijd van 20kg squat naar 90kg squat gegaan, en niet zomaar 1RM maar 5x5 (ik heb nooit 1RM getest, vond ik te gevaarlijk). Mijn squats waren ook "ass to the grass".

Zou je na 2 jaar powerlifting niet verwachten dat je makkelijk boven de 1.5BW komt?

Door Tweakers user Zjosh, donderdag 9 mei 2013 10:12

Dit vind ik mooi, meer mensen die aan gewichtheffen doen. Ik ben nu een jaar bezig met CrossFit, waar ook het 1 en ander aan gewichtheffen in voorkomt. Vorig jaar kerst woog ik ongeveer 90k, maar dat was puur spek. Zit nu op 82 met 1.80m.

1RM: 86 Bench, 120 backsquat, 150 deadlift, 75 clean.

Door Tweakers user Caelorum, donderdag 9 mei 2013 11:02

Patriot schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 04:13:
[...] Goed plan, spieren die het toch al moeilijk hebben direct volledig overbelasten. Zo weet je zeker dat je na je eerste oefeningen niet meer omhoog komt :P
Och ik zal sowieso een rustdag inbouwen. Wellicht twee dagen dat doen en dan een dag rust voor mijn spieren. Ik ben mij er wel van bewust dat de beginweken een hel zullen zijn.

Door Tweakers user Deurges, donderdag 9 mei 2013 11:40

wibra schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 08:12:
blijkbaar is er niet echt veel focus op squats, een beetje raar met zo'n blogtitel.

Ik ben een volledige ongetrainde persoon, 30 jaar nooit sport gedaan.
1.76m en 87 kilo.
Ik ben eind vorig jaar op 3 maand tijd van 20kg squat naar 90kg squat gegaan, en niet zomaar 1RM maar 5x5 (ik heb nooit 1RM getest, vond ik te gevaarlijk). Mijn squats waren ook "ass to the grass".

Zou je na 2 jaar powerlifting niet verwachten dat je makkelijk boven de 1.5BW komt?
Je moet toch de aandacht trekken met een titel en dat is gelukt ;)
Het eerste jaar zat ik op 130kg. Toen heb ik een schouderblessure opgelopen. Ik ben sinds 2 maanden weer bezig met squatten en heb 3 weken geleden weer 1x 130kg gedaan. Echter begon mijn blessure weer op te spelen, dus ik moet even terug naar 80kg 5x5.
Ik ben pas vorig jaar begonnen met Deadliften. Toen ben ik in 4 maanden tijd van 0 naar 170kg. Bankdrukken ging goed tot 100k, daarna ben ik een ander schema gaan volgen om hoger uit te komen. Die 2 jaar zijn niet constant geweest helaas. Ik ben wel in die periode elke dag bezig om mezelf te verbeteren.
5x5 Stronglifts?

Door Tweakers user Deurges, donderdag 9 mei 2013 11:41

Zjosh schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 10:12:
Dit vind ik mooi, meer mensen die aan gewichtheffen doen. Ik ben nu een jaar bezig met CrossFit, waar ook het 1 en ander aan gewichtheffen in voorkomt. Vorig jaar kerst woog ik ongeveer 90k, maar dat was puur spek. Zit nu op 82 met 1.80m.

1RM: 86 Bench, 120 backsquat, 150 deadlift, 75 clean.
Cleans en presses wil ik ook gaan doen. Dit kan helaas niet in de gym waar ik nu train. Waar doe je Crossfit? Nice stats btw!

Door Tweakers user Deurges, donderdag 9 mei 2013 11:43

KirovAir schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 07:38:
Jeej! Een medelifter!
4 jaar aan fitness ervaring hier! 120 bench, 120 deadlift en 80 squat hier. :)
(Heb een knieblessure waardoor ik nier verder ga komen ook met m'n sqauts/dl's.)

Aan alle tweakers met over/ondergewicht: begin met trainen! Dit is echt de beste beslissing uitm'n leven geweest, zowel qua zelfvertrouwen-boost als nieuwe hobby waarbij je veel nieuwe mensen leert kennen.
Met 120 bench mag je niet klagen! Heb je last van je knie, of kun je je knie echt niet verder buigen? Er zijn verschillende technieken om juist je knieen sterker te maken.

Trainen heeft alleen maar voordelen mits het goed wordt gedaan! :)

Door Tweakers user Deurges, donderdag 9 mei 2013 11:44

Gropah schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 20:51:
Beweging? Oooh je bedoelt die 2 jaarlijke LANparty. Ja dat is dit weekend weer :+
Ja dat is ook beweging. Zelf met PC's kun je squatten of deadliften hahaha Hightower op je schouders en de trappen op en af rennen ;)

Door Tweakers user Deurges, donderdag 9 mei 2013 11:46

Caelorum schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 00:13:
Komt dit even goed uit.. In de afgelopen dagen kwam ik tot het inzicht dat mijn rug erg zwak moet zijn. Na zo'n 5 min zitten (momenteel 1 min) begin ik al last te krijgen van de spieren die langs de ruggengraat lopen. Conclusie: ik moet gaan planken en crunchen totdat ik er bij neer val.
Nu alleen nog de motivatie vinden om te beginnen en het vol te houden ^^ Al vermoed ik dat die binnenkort wel komt met een chronische rugpijn
Fout planken en Crunchen zal je rug niet helpen. Van wie heb je dit advies gekregen?

Door Tweakers user Deurges, donderdag 9 mei 2013 11:48

3DDude schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 18:48:
[...]


*hey, doet ook hardlopen like 20KM in het weekend :P en 2 keer per week fitniss.
Vergeet de HIIT training niet :)
Wat wil je met al die spieren en slechte conditie dan :P
Ligt er aan wat je wilt. De 1 wilt massa en de ander een betere conditie. Beide zijn handig.
Crossfit is bv een manier om beide te krijgen.

Door Tweakers user Xaph, donderdag 9 mei 2013 12:07

Respect voor bankdruk! Weeg zelf +/- 52k en doe alleen maar squat en dergelijke omdat je voor (baan)wielrennen toch niks aan je boven lichaam hebt. Op 1RM kan ik 75-80k halen mits het een goede dag is (Wel met 3 man er om heen voor als ik omval of ga wankelen).

Voor mensen die voor een sixpack gaan trainen kan ik aanraden: Gymform Vibro Max(of gelijk waardig)

Door Tweakers user Zjosh, donderdag 9 mei 2013 18:35

Deurges schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 11:41:
[...]


Cleans en presses wil ik ook gaan doen. Dit kan helaas niet in de gym waar ik nu train. Waar doe je Crossfit? Nice stats btw!
Ik train bij CrossFit Twente, ben daar nu ongeveer 5 dagen per week te vinden. Ben van de meeste oefeningen een beetje aan het bij houden hoe de voortgang gaat. Begin nu wel echt vooruitgang te boeken in mijn olympische lifts, begin wat sneller en flexibeler te worden. Het is wel zo dat ik weinig op 1RM train, veel vaker gaat het om veel reps van iets lichter. Dus 50 reps van 60 kg cleans enz.

Door Tweakers user Caelorum, donderdag 9 mei 2013 18:55

Deurges schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 11:46:
[...] Fout planken en Crunchen zal je rug niet helpen. Van wie heb je dit advies gekregen?
Dezelfde bron waar ik weer naar toe ga om een trainschema te vragen. Ik heb alleen het advies gekregen een stuk of 4 oefeningen te doen, verder nog niet veel.
Al vraag ik mij af hoeveel je fout kan doen met planken? In principe als ik gewoon een dag oversla als ik het gevoel heb dat mijn rug het niet aan kan zou alles toch goed moeten gaan?

[Reactie gewijzigd op donderdag 9 mei 2013 18:57]


Door Tweakers user wibra, donderdag 9 mei 2013 21:13

yep. heel goed systeem. werd na 3 maand ziek (verkoudheid), gestopt met naar de fitness gaan en zit weer helemaal op de bodem.

Ben nu begonnen met een personal trainer. Ik vind em niet zo goed, maar hij's goedkoop en ik ben "verplicht" om naar de fitness te gaan. Beter dat dan thuis zitten en denken dat ik het allemaal zo goed weet.

Door Tweakers user PoisonouZ, donderdag 9 mei 2013 23:21

Het probleem is dat heel veel mensen (niet ict'ers) nog steeds denken dat nerds niet sporten. Als ik kijk op mijn werk, lopen er juist heel veel fanatieke sporters bij, of dit nu cardio of kracht is. Zelf ga ik sinds een klein jaar weer 3 a 4 keer per week naar de sportschool. Voornamelijk om mijn gewicht op peil te houden, maar de laatste tijd wel wat meer focus op kracht, om iets meer vorm in het lichaam te krijgen. Gaat langzaam, maar dat maakt niet uit. Op voeding let ik redelijk, maar voornamelijk niet teveel vet/suiker. Ik heb geen zin in een ei/kip/kwark/poeder dieet ;-)

Door Tweakers user iChaos, vrijdag 10 mei 2013 00:48

Ik heb het niet zo op sporten in groepen en deed daarom een aantal maanden 3 maal per week aan hardlopen. Inmiddels ben ik dat ook wel beu en ben ik begonnen met Insanity: een 60-dagen durend schema met videoinstructies waarbij je ook schema's krijgt om sterker te worden of om van je vet af te komen e.d. Fijne daaraan vind ik dat je geen spullen nodig hebt en dus gelijk op je zolderkamer aan de slag kan.

Dus mocht je ook oefeningen hebben die uitgevoerd kunnen worden zonder extra spullen, graag! :)

Door Tweakers user Supermario16, vrijdag 10 mei 2013 07:59

Ik ga ook maar eens volgen :) Ik fitness nu een jaar of 6, maar moet zeggen dat ik niet echt bezig ben met kracht opbouwen / aankomen / afvallen, al ben ik in die 6 jaar uiteraard wel wat sterker geworden. Ik zit op 73kg met ongeveer 1.85 en vind het eigenlijk wel prima zo. Bankdrukken ging de laatste keer (ben oefeningen aan het afwisselen) 4 * 14 reps op 45kg. Ik hoef ook geen spierbundel te worden.
In de winter fitness ik 4x in de week (2 programma's, eentje voor borst / triceps / buik / rug en het andere programma voor benen, biceps, buik en rug, met beide programma's 30 min cardio). Bij goed weer fitness ik 2x in de week (beide programma's 1x) en fiets ik 2x in de week ongeveer anderhalf uur (sportief).

Voor mij is het vooral een manier om fit te blijven, mijn huidige vorm proberen te houden maar vooral ook mijn gedachten op 0 te zetten na drukke dagen (dat laatste zorgt er voor dat ik nu zo'n 40 uur kan werken, 20 uur kan studeren, 4x kan sporten en evengoed nog tijd voor een sociaal leven overhoud :) ).

Door Tweakers user Estylicious, vrijdag 10 mei 2013 09:45

Ik doe nu ook al jaaaaaaren aan fitness en sinds het afgelopen jaar Krav Maga erbij. Hoewel ik er niet slecht uit zie, vraag ik me wel eens af of ik nou wel zo effectief train. Ik ben daarom zeer benieuwd naar je blog! :Y)

Is er een manier dat ik je kan taggen o.i.d. zodat ik op de hoogte gesteld wordt van je nieuwe blogs?

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 10 mei 2013 10:05

Xaph schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 12:07:
Respect voor bankdruk! Weeg zelf +/- 52k en doe alleen maar squat en dergelijke omdat je voor (baan)wielrennen toch niks aan je boven lichaam hebt. Op 1RM kan ik 75-80k halen mits het een goede dag is (Wel met 3 man er om heen voor als ik omval of ga wankelen).

Voor mensen die voor een sixpack gaan trainen kan ik aanraden: Gymform Vibro Max(of gelijk waardig)
Omval en wankelen is een kwestie van vorm. Mijn volgende post zal ik hier meer over uitleggen. Je moet instaat zijn om alleen te trainen. Als je altijd iemand "nodig" hebt, train je te zwaar of je durft wellicht niet. Is te begrijpen overigens :)

Die Vibro plates zijn leuk als je ze bij de gym kunt gebruiken. Ik zou er zelf niet voor betalen.

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 10 mei 2013 10:10

Zjosh schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 18:35:
[...]


Ik train bij CrossFit Twente, ben daar nu ongeveer 5 dagen per week te vinden. Ben van de meeste oefeningen een beetje aan het bij houden hoe de voortgang gaat. Begin nu wel echt vooruitgang te boeken in mijn olympische lifts, begin wat sneller en flexibeler te worden. Het is wel zo dat ik weinig op 1RM train, veel vaker gaat het om veel reps van iets lichter. Dus 50 reps van 60 kg cleans enz.
50 reps is killing! Respect! Hoe groot is jullie groep? Ik zou crossfit alleen al doen om de oefeningen te leren. Juist door het vele aantal reps, krijg je een bepaalde flow in de beweging. Mits de uitleg goed is, kun je heel eenvoudig je 1RM testen. 1RM af en toe testen is goed voor je lichaam. Je krijgt er een enorme mentale boost van. Je weet dat wat je daadwerkelijk kunt. Hierdoor zullen lagere gewichten makkelijker worden.

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 10 mei 2013 10:15

Caelorum schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 18:55:
[...]

Dezelfde bron waar ik weer naar toe ga om een trainschema te vragen. Ik heb alleen het advies gekregen een stuk of 4 oefeningen te doen, verder nog niet veel.
Al vraag ik mij af hoeveel je fout kan doen met planken? In principe als ik gewoon een dag oversla als ik het gevoel heb dat mijn rug het niet aan kan zou alles toch goed moeten gaan?
Elke oefening die je fout doet, kan je op langere termijn veel schade doen. 1x een pizza eten zal je niet 30kg van bijkomen, maar wel als je dat elke dag eet.
Planken is niet erg, mits je iemand hebt die je kan corrigeren als je rug niet recht blijft. De crunches heb ik mijn vragen over. Zeker als je last van je rug hebt.
Ik zal je een DM sturen met meer informatie.

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 10 mei 2013 10:22

wibra schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 21:13:
[...]


yep. heel goed systeem. werd na 3 maand ziek (verkoudheid), gestopt met naar de fitness gaan en zit weer helemaal op de bodem.

Ben nu begonnen met een personal trainer. Ik vind em niet zo goed, maar hij's goedkoop en ik ben "verplicht" om naar de fitness te gaan. Beter dat dan thuis zitten en denken dat ik het allemaal zo goed weet.
Hahaha in welk opzicht is hij niet goed? Weinig kennis of iemand die een veel weird en funky oefeningen heeft?

Ik ben sinds Maart vorig jaar lid van de Innercircle van stronglifts. Hier kan ik makkelijk bijhouden wat ik allemaal heb gedaan.

Blessures / ziektes zijn afschuwelijk. Ik ben al een keer een hele maand gestopt om mijn lichaam te laten herstellen. Ik merk dat na een langere rust pauze, je ongeveer 10-15% van de kracht verliest. Je komt er echter wel weer bovenop en vaak nog sterker.

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 10 mei 2013 10:26

PoisonouZ schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 23:21:
Het probleem is dat heel veel mensen (niet ict'ers) nog steeds denken dat nerds niet sporten. Als ik kijk op mijn werk, lopen er juist heel veel fanatieke sporters bij, of dit nu cardio of kracht is. Zelf ga ik sinds een klein jaar weer 3 a 4 keer per week naar de sportschool. Voornamelijk om mijn gewicht op peil te houden, maar de laatste tijd wel wat meer focus op kracht, om iets meer vorm in het lichaam te krijgen. Gaat langzaam, maar dat maakt niet uit. Op voeding let ik redelijk, maar voornamelijk niet teveel vet/suiker. Ik heb geen zin in een ei/kip/kwark/poeder dieet ;-)
Veel IT-ers denken dat ze sporten. 1x per week naar de gym een uurtje rennen is niet sporten. Dat zal op langer termijn geen verschil maken. Je hoeft niet elke dag te bewegen, je kunt zelfs met 2 dagen per week vooruit gaan. Je zult dan wel een dusdanig schema moeten maken en jezelf echt pushen in die 2 dagen. Dat hebben de meeste er niet voor over.
Voeding hoeft niet moeilijk te zijn. Eiwitten zijn en blijven een essentieel onderdeel van herstel. De juiste vetten zullen je juist helpen met afvallen. Suiker is inderdaad een killer. Daar is maar 1 oplossing voor en het niet te eten. Kleine beetje helpen. Hier zal ik in een latere post op in gaan.

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 10 mei 2013 10:32

iChaos schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 00:48:
Ik heb het niet zo op sporten in groepen en deed daarom een aantal maanden 3 maal per week aan hardlopen. Inmiddels ben ik dat ook wel beu en ben ik begonnen met Insanity: een 60-dagen durend schema met videoinstructies waarbij je ook schema's krijgt om sterker te worden of om van je vet af te komen e.d. Fijne daaraan vind ik dat je geen spullen nodig hebt en dus gelijk op je zolderkamer aan de slag kan.

Dus mocht je ook oefeningen hebben die uitgevoerd kunnen worden zonder extra spullen, graag! :)
Ik zal eens gaan kijken naar Insanity training. Bodyweight workouts zijn super. Ik ken wel de Tapout workouts. Deze zijn ook al pittig. Om af te vallen hoef je alleen maar meer te verbranden dan dat je eet (heel eenvoudige uitleg) dus als je iets vind waarbij je dit lukt en je dit leuk blijft vinden, moet je dat doen. Iedereen heeft een andere voorkeur.
Ik zal nog terug komen op bodyweight oefeningen!

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 10 mei 2013 10:36

Supermario16 schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 07:59:
Ik ga ook maar eens volgen :) Ik fitness nu een jaar of 6, maar moet zeggen dat ik niet echt bezig ben met kracht opbouwen / aankomen / afvallen, al ben ik in die 6 jaar uiteraard wel wat sterker geworden. Ik zit op 73kg met ongeveer 1.85 en vind het eigenlijk wel prima zo. Bankdrukken ging de laatste keer (ben oefeningen aan het afwisselen) 4 * 14 reps op 45kg. Ik hoef ook geen spierbundel te worden.
In de winter fitness ik 4x in de week (2 programma's, eentje voor borst / triceps / buik / rug en het andere programma voor benen, biceps, buik en rug, met beide programma's 30 min cardio). Bij goed weer fitness ik 2x in de week (beide programma's 1x) en fiets ik 2x in de week ongeveer anderhalf uur (sportief).

Voor mij is het vooral een manier om fit te blijven, mijn huidige vorm proberen te houden maar vooral ook mijn gedachten op 0 te zetten na drukke dagen (dat laatste zorgt er voor dat ik nu zo'n 40 uur kan werken, 20 uur kan studeren, 4x kan sporten en evengoed nog tijd voor een sociaal leven overhoud :) ).
Je bent in ieder geval goed bezig! Waar zou je graag meer informatie over willen hebben?

Door Tweakers user Deurges, vrijdag 10 mei 2013 10:39

Estylicious schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 09:45:
Ik doe nu ook al jaaaaaaren aan fitness en sinds het afgelopen jaar Krav Maga erbij. Hoewel ik er niet slecht uit zie, vraag ik me wel eens af of ik nou wel zo effectief train. Ik ben daarom zeer benieuwd naar je blog! :Y)

Is er een manier dat ik je kan taggen o.i.d. zodat ik op de hoogte gesteld wordt van je nieuwe blogs?
Krav Maga is heftig, mits je een fatsoenlijke trainer hebt! Heeft hij zijn training in Israel gehad?

Ik zal mijn volgende post gebruiken om enkele veel voorkomen fouten uit te leggen. Ik heb al vee zaken "getest" op de gym, zodat ik ook uit ervaring kan praten. Meeste heb ik al op mezelf getest, maar omdat iedereen anders is, vind ik het belangrijk dat ik ook de feedback van andere krijg.

ik zou niet zo snel weten hoe je mij het beste kunt volgen. Gewoon tussen door blijven kijken ;)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 10 mei 2013 10:39]


Door Tweakers user Supermario16, vrijdag 10 mei 2013 14:22

Deurges schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 10:36:
[...]


Je bent in ieder geval goed bezig! Waar zou je graag meer informatie over willen hebben?
Goede vraag, wat algemene kennis over voeding en wat meer kennis over oefeningen (manier van uitvoeren, welke oefening traint welke spiergroepen, welke oefeningen zijn af te wisselen) is nooit verkeerd :)

Door Tweakers user Kalief, vrijdag 10 mei 2013 18:01

Ik doe aan bierliften en snordrukken.
Vermoeiend genoeg.

Door Tweakers user Zjosh, vrijdag 10 mei 2013 20:51

Deurges schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 10:10:
[...]


50 reps is killing! Respect! Hoe groot is jullie groep? Ik zou crossfit alleen al doen om de oefeningen te leren. Juist door het vele aantal reps, krijg je een bepaalde flow in de beweging. Mits de uitleg goed is, kun je heel eenvoudig je 1RM testen. 1RM af en toe testen is goed voor je lichaam. Je krijgt er een enorme mentale boost van. Je weet dat wat je daadwerkelijk kunt. Hierdoor zullen lagere gewichten makkelijker worden.
Wij gaan nu naar de 100 man toe. De uitleg bij dit soort bewegingen is heel belangrijk, anders kan je van alles stuk maken. Ik vind het vooral mooi hoe je bij de "girls" mooi je progress kan bij houden, bijvoorbeeld "Diane" 21-15-9 102kg Deadlift en Handstand pushup. Half jaar geleden voor het eerst gedaan, in 19 minuten met allemaal scaling. Maand geleden in 10 minuten als voorgeschreven. Daar zit je dus duidelijk aan die hoge aantallen...

Af en toe is de workout dat je wel je 1RM moet bepalen op een oefening, werkt inderdaad goed voor je om in te kunnen schatten waar je die hoge aantallen reps mee kan doen.

Door Tweakers user Helixes, zaterdag 11 mei 2013 00:00

Nou, Deurges, respect hoor.

Ik bedoel. Ja, ik heb ook wel eens in een sportschool gestaan. Ja, ik heb wel eens aan de gewichten gehangen. En ja. Ook ik heb wel eens op een drukbank gelegen.

Ik zal echter nooit als een gespierde kerel door het leven gaan. Nog even los van het feit dat ik de bouw er niet voor heb, moet ik zeggen dat ik me kapot verveel. Het heeft mij daarom altijd verbaasd dat er mensen zijn die het wel uithouden.

Serieus, ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn gelukkig worden van welke vorm van fitness dan ook. Ik ken veel mensen met grotere armen of torso spieren dan God heeft bedoeld. Ik heb daar persoonlijk niks mee, maar ik kan toch wel respect opbrengen voor de discipline die dat nodig heeft.

Dus, Deurges, vertel ons je geheim. Wat inspireert je om vaak genoeg in de sportschool te zijn om 100+ kilo gewicht te verplaatsen? Ik ben erg nieuwsgierig :)


En o ja.... obesitas is niet het tegenovergestelde van powerliften ;)

Door Tweakers user Tijmen007, zaterdag 11 mei 2013 18:10

Helixes schreef op zaterdag 11 mei 2013 @ 00:00:
Serieus, ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn gelukkig worden van welke vorm van fitness dan ook.
Om misschien deels opheldering te geven...

Voor mij is het gevoel na het sporten wat lekker is, onder het sporten het hoofd leeg hebben heeft ook iets kalmerend na een drukke week. Nu is het werk wat ik doe al aardig intensief, dus ben sinds 5 maanden gestopt met hardlopen. Had ik niet moeten doen, ik mis wel dat gevoel van even helemaal alles geven ;)

Het zal vast heel persoonlijk zijn hoe je 'sport' ervaart, maar één ding is zeker: bewegen vinden we allemaal prettig, alleen is de manier waarop erg verschillend. De één haat hardlopen en houdt van zwemmen, de andere haat gewichtheffen en is verliefd op situps. Je moet gewoon even je eigen ding vinden!

[Reactie gewijzigd op zaterdag 11 mei 2013 18:11]


Door Tweakers user Deurges, zondag 12 mei 2013 13:56

Supermario16 schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 14:22:
[...]


Goede vraag, wat algemene kennis over voeding en wat meer kennis over oefeningen (manier van uitvoeren, welke oefening traint welke spiergroepen, welke oefeningen zijn af te wisselen) is nooit verkeerd :)
Ok duidelijk :) Ik neem je vragen mee in de volgende post!

Door Tweakers user Deurges, zondag 12 mei 2013 13:57

Kalief schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 18:01:
Ik doe aan bierliften en snordrukken.
Vermoeiend genoeg.
Hoeveeel liter bierliften is je max? En snordrukken, veel herhalingen neem ik aan? :P

Door Tweakers user Deurges, zondag 12 mei 2013 14:02

Helixes schreef op zaterdag 11 mei 2013 @ 00:00:
Nou, Deurges, respect hoor.

Ik bedoel. Ja, ik heb ook wel eens in een sportschool gestaan. Ja, ik heb wel eens aan de gewichten gehangen. En ja. Ook ik heb wel eens op een drukbank gelegen.

Ik zal echter nooit als een gespierde kerel door het leven gaan. Nog even los van het feit dat ik de bouw er niet voor heb, moet ik zeggen dat ik me kapot verveel. Het heeft mij daarom altijd verbaasd dat er mensen zijn die het wel uithouden.

Serieus, ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn gelukkig worden van welke vorm van fitness dan ook. Ik ken veel mensen met grotere armen of torso spieren dan God heeft bedoeld. Ik heb daar persoonlijk niks mee, maar ik kan toch wel respect opbrengen voor de discipline die dat nodig heeft.

Dus, Deurges, vertel ons je geheim. Wat inspireert je om vaak genoeg in de sportschool te zijn om 100+ kilo gewicht te verplaatsen? Ik ben erg nieuwsgierig :)


En o ja.... obesitas is niet het tegenovergestelde van powerliften ;)
Hahaha leuke reactie :) Het is vooral fijn om bezig te zijn met iets waar je afhankelijk bent van je eigen doorzettingsvermogen en wilskracht. Ik vind een teamsport niet erg, maar je komt pas op een hoger niveau mensen tegen met dezelfde drive/motivatie voor een sport.

Het is zoals Tijmen zegt, het is afschakelen van de dagelijkse sleur. Ik zit de hele dag op kantoor en ben blij als ik 3-4x in de week kan focussen op iets anders. De een heeft dat met soaps, films, eten, curling, bonsai boompjes, noem het maar op.

De drive om steeds zwaarder te trainen geeft ook een voldoening. Daarbij is het gespierder uitzien ook een factor. Na loop van tijd, zal spiermassa ook verdwijnen en dat zou zonde zijn van alle tijd die je er hebt gestoken.

Door Tweakers user boomr, maandag 13 mei 2013 14:05

SirDarkAngel schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 15:32:
Als ik aan denk aan Tweakers dan denk ik aan nerds op een zolder kamer. Aan de éne kant dus helemaal geen publiek voor een blog als deze. Aan de andere kant zijn dit misschien juist de mensen om eens te beginnen met afvallen/sterker worden etc. ;)

Ik denk dat ik zelf toch maar op mijn zolderkamer blijf zitten ;-) Succes met het schrijven van je blog in ieder geval.
Ik ben jim, 1,90m groot, 18kg zwaar, spierwit, brilletje en hoef me nooit te scheren!
Mijn favoriete sport is een hele dikke 25-man raid in wow met mun guild. Ik hou me graag nachten wakker met red bull, koffie, bullit, chips en chocolade. zonnen mag niet van de baas, ik ben immers it'er!

Zoiets een betere beschrijving?:)

Door Tweakers user besluitloos, maandag 13 mei 2013 15:11

een vraagje over squats:

Een tiental jaren geleden heb ik een tijdje thaiboxen gedaan (recreatief). Squats heetten daar kniebuigingen en gingen als volgt:

Vuist in handpalm, voor je borst (vast niet van belang)
Voeten op schouderbreedte
Op de bal van je voet gaan staan (enkels omhoog)
Door de knieen buigen tot je dijbeen en onderbeen in een hoek van 90 graden of minder staan.

Nu heb ik een tijdje geleden fitocracy gedaan - en zo nog wat verder gegoogled - en daar blijven ze bij een squat met de voeten plat op de grond, met de onderbenen min of meer recht (knieen mogen niet voorbij je tenen komen (sissy squat, zonder gewicht).

De vraag: Wat is nu het verschil en heeft een van de twee wezenlijke voor- of nadelen? (rekeninghoudend met een knieblessure)

Overigens denk ik dat fitocracy een gave app is voor "mensen als jij"... (waarom heeft dat toch zo'n negatieve connotatie "mensen als jij")

Door Tweakers user Deurges, maandag 13 mei 2013 15:27

besluitloos schreef op maandag 13 mei 2013 @ 15:11:
een vraagje over squats:

Een tiental jaren geleden heb ik een tijdje thaiboxen gedaan (recreatief). Squats heetten daar kniebuigingen en gingen als volgt:

Vuist in handpalm, voor je borst (vast niet van belang)
Voeten op schouderbreedte
Op de bal van je voet gaan staan (enkels omhoog)
Door de knieen buigen tot je dijbeen en onderbeen in een hoek van 90 graden of minder staan.

Nu heb ik een tijdje geleden fitocracy gedaan - en zo nog wat verder gegoogled - en daar blijven ze bij een squat met de voeten plat op de grond, met de onderbenen min of meer recht (knieen mogen niet voorbij je tenen komen (sissy squat, zonder gewicht).

De vraag: Wat is nu het verschil en heeft een van de twee wezenlijke voor- of nadelen? (rekeninghoudend met een knieblessure)

Overigens denk ik dat fitocracy een gave app is voor "mensen als jij"... (waarom heeft dat toch zo'n negatieve connotatie "mensen als jij")
Kniebuigingen icm met vechtsport doe je meer voor je explosiviteit en je flexibiliteit in je heupen te ontwikkelen. Als je op de bal van je voet gaat staan, verplaatst je je gewicht naar je kuiten. Omdat je veel op de bal van je voet heen en weer springt, moet deze natuurlijk tegen de nodige belasting kunnen.
Bodyweight oefeningen worden gebruikt om een basis-kracht te ontwikkelen. je gaat pas met gewichten werken als de basis niet meer voldoet (enkel gewichten bv)

Sissy squats hebben hun plek in een squat-schema maar zijn niet de basis voor correcte squats. Je krijgt juist minder problemen met je knieën als je net voorbij parallel gaat. Je gebruikt het momentum van het naar beneden zakken in de squat om weer naar boven te gaan. Stop je eerder, dan krijg je juist een zwaardere belasting op je knieën.

Ik zal de app eens bekijken. :)

[Reactie gewijzigd op maandag 13 mei 2013 15:28]


Reageren is niet meer mogelijk